Ganbedini - Termpoane profil Gealan

            Cotidian editat de GNC Press Impact in Gorj                                                                                                    office@impactingorj.com, tel/fax: (0253) 217202

ACTUALITATE

 

Călinoiu ar putea fi declarat boier de Glogova

Ion CălinoiuÎn ciuda tuturor dificultăților bugetare, reclamate de primarii din Gorj, Ion Călinoiu caută și găsește soluții pentru cele mai vitregite localități. Dacă pentru municipiul Motru, Călinoiu a promis sprijin pentru programele primarului Hanu, cu ocazia primei rectificări de buget, pentru comuna Glogova, Călinoiu a găsit soluția eliberării de fonduri din rezerva bugetară a județului.

Boier și nu baron

Despre situația de la Glogova, ziarul „Impact în Gorj” a relatat în repetate rânduri, mai ales că era vorba de un litigiu între autoritățile locale și reprezentanții Programului SAPARD, în legătură cu construcția și punerea în funcțiune a rețelei de apă. Președintele Călinoiu a reacționat favorabil la cererile edililor din Glogova și le-a acordat un sprijin de 115.000 de lei care rezolvă în totalitate litigiul și permit autorităților din Glogova alte activități până la clarificarea acțiunii în instanță intentate de reprezentanții SAPARD. Viceprimarul Gheorghe Milea, unul dintre cei care a fost într-un permanent dialog și cu președintele Consiliului Județean și cu reprezentanții presei, a declarat: „Pentru gestul făcut de conducerea Consiliului Județean și pentru susținerea personală acordată de președintele Călinoiu am fi fericiți dacă i-am putea acorda titlul de «boier glogovean», care înseamnă cu totul altceva decât de «baron de Gorj» deținut de alții. Ne-a reanimat pur și simplu”.

Soluții pentru Glogova

Contactat telefonic, Ion Călinoiu a sărit ca ars când a auzit că e vorba de un titlu de boier, dar când și-a dat seama că este vorba de o problemă onorifică s-a confesat imediat: „Dacă-aș avea banii de care are nevoie județul, aș fi fericit să-i împart cu amândouă mâinile primarilor care știu să muncească. Mă bucur că glogovenii au sesizat partea noastră de sprijin, pentru că acolo, la Glogova, sunt multe lucruri care merită atenție. Un circuit turistic în centrul  căruia să  se afle Cula Glogovenilor cu redeschiderea tunelurilor pe sub râul Motru și cu amenajarea izvoarelor termale de la Cheile Glogovei, urmată de amenajarea întregii zone, ar însemna bani mulți pe termen lung. În ceea ce privește Municipiul Motru, vreau să-l asigur pe Dorin Hanu că nu este singur și să nu mai fie dezamăgit pentru că vom face tot ceea ce ține de noi să reînnodăm șirul bunelor performanțe ale acestui primar de excepție”.
Ion Călinoiu a mai spus că este posibil să renunțe la o vizită în America, programată la sfârșitul acestei luni, din cauza unor probleme administrative care nu suportă amânare.

C. BUNILĂ

 

Peste 1000 de pașapoarte eliberate într-o lună

Valeriu SurupăceanuSolicitările gorjenilor la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor sunt într-o continuă creștere. Numai în această lună s-au înregistrat aproximativ 1300 de solicitări pentru eliberarea pașapoartelor din care un număr de 42 de cereri în regim de urgență dar și 59 de pașapoarte cu includeri de minori.
Valeriu Surupăceanu, șeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Gorj, susține că perioada este una „de foc” datorită faptului că mulți gorjeni au venit din străinătate acasă pentru a-și rezolva situația documentelor. De altfel, din luna martie a anului 2002 și până în prezent au fost eliberate 85.782 de pașapoarte, iar într-o singură zi din luna august, de exemplu, au fost înregistrate nu mai puțin de 106 de cereri. Pe de altă parte, Valeriu Surupăceanu declară că gorjenii au pe mai departe probleme cu legea dincolo de granițele țării. În consecință, numai în luna august șapte persoane au fost expulzate din Italia și Norvegia pe motive de ordine și siguranță națională iar alte zece persoane au fost reținute în Portugalia, Germania și Italia.

MIHAELA MĂRCULESCU
 

PAMFLET

Pandurii - FC Argeș 3-1. Conferință de presă

Condescu: - Dacă și de astă dată luam bătută ca-nainte,
Mă puneam eu antrenor și Neagoe președinte!

Neagoe: - Dacă nu băteam Piteștiu’, situația era clară:
Plecam eu, venea iar Texi, pleca el, veneam eu iară!…

Alex Pițurcă: - Ce prost este antrenoru’ echipei naționale!
Nu-i în stare să mă vadă cum joc ca la mondiale…

Penescu: - Ori că bat ori că nu bat, ori că se-ntâmplă egalu’
Important e la băiatu’ că se spală cașcavalu’!…

Boșneag: - Puteam să-l stopez pe Piți, puteam ca să salvez poarta
Dar mi-a zis: „bă lasă mingea că-ți pun o pilă la tata!”…

Ogică: - Am jucat 1 x 2 – toate variantele
Banii i-am pus bara-bara cu Dan de la oteve!…

NELU POCHEA

 

© Impact in Gorj 2004. Textele si fotografiile din aceste pagini sunt proprietatea titularilor de copyright
si nu pot fi reproduse fara acordul scris al acestora.